Hué

Fredag eftermiddag till lördag eftermiddag spenderade vi i Hué, ca 10 mil från Danang. Bilresan dit och hem var en nära dödenupplevelse vid flera tillfällen. Vid ett tillfälle lyfte vi från våra säten, i korsningar och kurvor stod bilden nästan på två hjul, ja chaffisen körde som en galning. Dock körde han inte värre än någon annan på vägarna, vilket är lite skrämmande. Landskapet på vägen till Hue är väldigt vackert. Vi såg många risfält, berg, bananträd och andra fruktträd, bufflar samt hur människor lever ute på landsbyggden.

Det är väldigt stor skillnad mellan Hué och Danang. Framför allt är det betydligt fler västerlänningar, och mer som en turiststad. Man kunde också se stora skillnader på alla husen och alla hotell som fanns. På fredagkvällen åkte vi till en vattenpark utanför Hué. Vattenparken låg mitt ute i ingenstans. Myggen gillade mig där och har nu ca 20 stora kliande myggbett på benen. Kvällen avslutades på en restaurang med diverse små maträtter.

Lördagen spenderade vi på en drakbåt på parfymfloden som rinner genom Hué. Båten tog oss till två tempel, och hela resan tog ca 4 timmar. Längs floden och på floden fanns det mycket att se på. Man kunde komma nära alla fiskebåtar och se hur arbetet går till på nära håll. Resan tog slut alldeles för fort, och jag vill tillbaka till Hué igen!Drakbåtarna stod uppradade längs floden och väntade på oss turister. Vi åkte med svenska och vietnamesiska lärare och hade en hel båt för oss själva.Landskapet är väldigt vackert. Det är synd att man inte kunde stanna och ta bättre kort. Istället fick det bli kort genom den skitiga rutan i den hoppande bilen.Det fanns många av dessa båtar på floden. Jag gillar styrnignen (ståendes på styrspaken), samt att hela båten bara befinner sig centimetrar från vattenytan.


Kommentarer
Postat av: Inga-Britt Persson

Det är så svårt att fatta, allt som, du nu får uppleva. En helt annan värld, i dubbel bemärkelse! Tack Malin, att du är så flitig, med att dela med dig av allt! Kram från I-B.

2010-03-22 @ 21:48:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0