DAGENS ÄVENTYR

För ett tag sen köpte Stefan ett naturpass (orienteringskarta), så att vi skulle kunna ge oss ut och orientera. Igår gav vi oss ut för att försöka leta reda på 7 av 40 kontroller. Vi hade planerat hur vi skulle springa till kontrollerna innan vi sprang hemifrån. Genom att följa vägar och stigar skulle vi lätt hitta till kontrollerna. Det var inte så lätt som jag/vi trodde...

Det tog inte lång tid från det att vi sprungit hemifrån tills det började regna. Ingen fara tänkte vi, det slutar nog snart och fortsatte springa mot första kontrollen. Efter att ha sprungit ca 1 km till öppnade sig himlen och regnet öste ner. Vi försökte ta skydd under några björkar, men det var ingen idé eftersom det regnade rakt igenom dom. Helt genomblöta fortsatte vi ändå mot första kontrollen.

Första kontrollen var inte svår att hitta. Den satt i ett dike vid vägen (bland massa högt gräs). Andra kontrollen var svårare att hitta. För att komma till denna skulle vi vika av från vägen och fortsätta in på en äng/utkant av en skog. Efter att ha hoppat över stock och sten i högt gräs, förföljda av blinningar hittade vi den. Dock visade det sig att kontrollen inte gick att stämpla i stämpelkortet, och att den inte skulle vara med trots markering på kartan. Inte alls roligt att behöva gå tillbaka samma väg igen för att komma tillbaka till vägen och fortsätta mot tredje kontrollen.

På vägen sprang vi i ca 50 meter innan vi vek av för att springa/gå i högt gräs med tistlar och brännässlor och förföljda av blinningar mot tredje kontrollen. För att komma till fjärde kontrollen fick vi fortsätta springa längs åkern i det höga gräset innan vi kom in i en skogsdunge där kontrollen satt. Femte kontrollen nådde vi genom att återigen springa genom högt gräs. Jag såg fram emot att få komma ut på en väg, och fortsätta springa mot sjätte och sjunde kontrollen.

Dock visade det sig att vägen som vi skulle följa mot kontrollerna enligt kartan var helt igenväxt. Vi hade inget annat val än att fortsätta genom det höga gräset för att komma fram till kontrollerna. Inte långt efter sjunde kontrollen kom vi fram till en asfalterad väg, vilket kändes väldigt skönt. På den kunde vi fortsätta hela vägen hem till lägenheten. Det var verkligen skönt att få ta sig en dusch efter detta äventyr. 

Orienteringstid: ca 2 timmar
Fästingar: 1 på handen, men som torkades av på gräset innan den hunnit sätta sig
Bett från blinningar: 1


Jag hoopas på att resten av kontrollerna inte kommer vara lika jobbiga att hitta...


RSS 2.0