8 mars 2010

Idag har det varit en väldigt händelserik dag. Dagen började med att vi gick till skolan och mötte upp vår handledare för att titta på vår översatta enkät. Därefter delade vi ut den till 5 lärare på skolan för att se om de förstod alla frågor mm. så att allt är perfekt när vi lämnar ut dom på riktigt :)

Idag är, som många kanske vet, internationella kvinnodagen. Denna dag firas väldigt mycket i Vietnam, med att man uppvaktar alla kvinnor. Detta har även jag och emma märkt av. Första blommorna fick vi i lördags i skolan. Idag fick vi fler blommor från två lärare, och var sin ros från en student. Vi blev också inbjudna av vår handledare Khanh till festligheter i skolans aula.De är inte varje dag man får så här mycket blommor. Därför var de tvugna att dokumenteras :)

I aulan hölls det massa tal, som vi inte förstod ett ord av. De andra svenskarna var också inbjudna till aulan, och väl där ville de att vi skulle sjunga en svensk sång inför alla. Till en början funderade vi på att sjunga en studentsång, men slutade med att vi framförde nationalsången. På scenen fick vi också ta emot skolans märke från högsta rektorn, och han ville ge oss tjejer en vietnamesisk dräkt som minne (kommer inte ihåg vad den heter just nu). Dräkten kommer sys upp innom en snar framtid. Vad vi förstod så var det bland annat ett läkemedelsföretag där och föreläste lite kort. Efter föreläsningen delades det ut tre naturläkemedel. Texten på förpackningarna är enbart på vietnamesiska! Vi får se om vi vågar prova något. Tydligen ska det vara några vitaminer eller liknande.Vår handledare KhanhEfter dessa festligheter ville Khanh bjuda med mig och Emma, samt andra lärare och studenter på skaldjursmiddag nära stranden. Där fick vi prova på en hel del nytt, vilket jag kommer visa i nästa inlägg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0