2 mars 2010

Dagen började med ett besök till universitetet, där vi träffade vår handledare som vi haft kontakt med i Sverige. Han var trevlig och väldigt bra på engelska, för att vara vietnames. De har tydligen kontaktat 12 skolor åt oss som vi ska besöka och undersöka till vår C-uppsats. Riktigt bra för våran del, så vi tror detta kommer gå vägen. Imorgon ska vi träffa fler lärare från skolan, och senare i veckan träffa vår andra handledare som ska följa med oss ut till skolorna (på mopeder!). Skolorna ligger både i centrum och i förorterna så vi kommer få en bred bild, vilket vi tycker är super.


Universitetet ligger 10 min från hotellet.

Efter besöket på skolan tog vi oss ner till stranden för att bada. Vi var nästan ensamma på stranden. Vi fick senare reda på att vietnameser inte badar i havet nu eftersom de är rädda att få lunginflamation när det är så kallt i vattnet. Vattnet är ca 26 grader!

På kvällen har vi nu varit ute och ätit med de andra 4 svenskarna som är här. Eefter maten hade vi bestämt träff med en av studenterna från skolan, för att gå till en kaffebar. Det hela slutade med att vi var 6 svenskar och ca 10 vietnameser. Det var riktigt trevligt och alla är väldigt vänliga, men inte så jättebra på engelska. Man får gissa lite, men ibland kan man inte ens göra det och då är det svårt att prata. Vissa pratar väldigt bra och är lättare att prata med. Ska försöka fixa några bilder från detta :)

Jag har inte varit ute och fotat så mycket än, men här kommer två bilder som är tagna från vår balkong. Ska försöka filma trafiken, är nog svårt att visa på kort vilket kaos det är.Hoppas ni har det bra hemma i Sverige!

Kommentarer
Postat av: Stefan

Åh, vad skoj...äntligen bilder! ;) Dessutom väcktes det minst ett dussintal nya frågor i mitt huvud när jag läste detta. Du får sitta vid datorn och svara på mail hela dagen imorgon!

2010-03-02 @ 18:51:39
URL: http://stephot.blogspot.com
Postat av: Sofia Holmén

Hej vännen!Jag följer ditt äventyr med spänning här hemifrån där dagarna kantras av en enorm tentastress!Mycket fina bilder! Väntar med spänning på mer :)Kram Sofia

2010-03-02 @ 20:50:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0