Local food

Det fortsätter att dyka upp konstiga maträtter här nere. Dagens test, som jag inte provat tidigare, var hela småfiskar. Det såg inte så gott ut när de låg där med huvud och allt, men när jag väl smakat smakade det som vanliga fiskpinnar. Med andra ord var det ganska gott. Fisken skulle egentligen rullas in i tunna rispapper, som vårrullar, men provade den bara som den var. Vi fick också bläckfiskar med chili och halvrå fisk att rulla in. Denna gång blev det inte så många vårrullar för min del. För att förebygga "magras" tog vi öl till maten. Det gjorde även vietnameserna! Kändes inte helt bra att sätta sig bakom dem på moppen när vi skulle åka vidare.Hela fiskar. Troligen var de friterade...

Bläckfisk med chilismak. Mycket bläck var de i dom denna gången :SHär rullas det vårrullar för fullt...


Kommentarer
Postat av: Stefan

Va? Tar man inte ur bläcket först? Hur smakar bläck? :) puss

2010-04-12 @ 06:35:51
URL: http://Stephot.blogspot.com
Postat av: Stefan

Va? Tar man inte ur bläcket först? Hur smakar bläck? :) puss

2010-04-12 @ 06:37:34
URL: http://Stephot.blogspot.com
Postat av: Anonym

Småfiskar kan nog vara en delikatess? Upplevde det i Kroatien på en restaurang. En mycket elegant dam fick in en rågad djup tallrik med dem. De åts hela utan ngr finesser som ätpinnar eller gaffel. Vågade aldrig själv prova.

Kram I-B.

2010-04-13 @ 09:03:41
Postat av: Malin

Kände ingen smak av bläcket. Munnen brände av chili :P Och nej man tar inte ut något! bläckfiskarna tillagas hela, sen får man rensa dom hur man vill (om man vill). Vietnameserna äter allt, utom benet som finns i den.

2010-04-14 @ 16:28:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0