13 mars 2010 - 14 mars 2010

Helgen har spenderats på en strand i utkanten av DaNang. De Vietnamesiska studenterna från tandhygensitprogrammet hade sin årliga camping, och ville att vi svenska studenter skulle följa med. Lördagen började med tidig uppstigning, för att hinna till skolan 6.15, då bussen skulle gå. Väl framme på stranden lektes det lekar. Vi svenska studenter var med på dragkamp, och några var med på fotboll. Övriga lekar hoppade vi över eftersom vi inte förstod de vietnamesiska förklaringarna. Tiden spenderades då med att bygga på brännan, samt titta på hur lokala fiskare går tillväga då de ska dra upp fisknäten.



fiskare



Fångsen bestod av småfisk och två stora maneter.

På kvällen och eftermiddagen var det modevisningar, musik tävlingar, karaoke och andra uppvisningar, samt ringlekar runt en brasa. Vi svenska studenter sjöng och dansade till smågrodorna och andra roliga låtar. Vi vet inte vad de tyckte om våra framträdanden, men kul hade vi. Som vanligt var maten ett problem. Den lilla köttbit jag fick till lunch hade hud med hårstrån kvar på sig, så jag var inte så sugen på att äta efter det (riset och grönsakerna gick dock ner). Kvällsmiddagen bestod i princip av samma sak som lunchen. Ris, något kött (troligtvis kyckling) och grönsaker. Köttet åt jag inte, eftersom det såg aningen mystiskt ut. Grönsakerna luktade kloak och smakade ännu värre. Grönsakerna låg på riset, som hade tagit smak av grönsakerna. Som ni kanske förstår blev det inte så mycket mat för någon av oss. Hungriga fick vi gå och lägga oss.



Kan man inte äta maten får man fylla magen med öl eller pepsi.



Idag skulle vi gå upp tidigt för att titta på soluppgången, men det var för disigt för att se något, så vi gick tillbaka till våra sängar och sov några timmar till. Hungriga vaknade vi några timmar senare. Vad skulle vi äta till frukost? Bra fråga. Nudelsoppa är inte det man är sugen på när man precis vaknat. Vi lyckades beställa in 10 räkor, annanas och pepsi till frukost som en testrunda för att se hur maten såg ut. Jag och Emma beställde in fler räkor och de andra svenskarna provade på andra rätter. Vissa godare än andra. Därefter åkte vi med buss tillbaka till skolan och hotellet. Helgen var trots allt ganska rolig så här i efterhand, men inget jag skulle vilja vara med på de kommande helgerna ;).



Annas frukost var något slemmig. Provsmakades inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0